Blæsende og solrig fredag

En meget blæsende fredag den 13. havde fået de fleste af fjordens fugle til at søge andre steder hen. På marken længere oppe var landmanden i aktivitet, så der havde mange måger søgt hen.

En lille håndfuld svaner, pibeænder, gråænder, måger og rødben trodsede blæsten og blev ved fjorden. Det gav nogle fine flyvebilleder når mågerne forsøgte at trodse blæsten.

Svaner, ænder og rødben blev fornuftigt nok på vandet og undlod at trodse den hårde blæst.

Knopsvaner ved Holbæk fjord den 13. april 2018
Knopsvaner ved Holbæk fjord den 13. april 2018

Længere oppe på marken da jeg nærmede mig den lille skovtykning hvor jeg plejer at finde rådyr, harer, gæs, fasaner og mange andre spændende dyr spejdede jeg tilfældigt ud over marken og blev noget overrasket over at se en ræv midt på marken og i fuldt dagslys.

Ræv på mark mellem Holbæk fjord og Dragerup skov, tæt ved Tjebberup, den 13. april 2018.

Jeg er blevet fortalt at det kan være fordi den har unger og derfor har ekstra travlt med at finde føde. Er det tilfældet vil der være chance for at se hvalpe om en måneds tid – jeg håber.

Både jeg og ræven jagtede fasanen, men ingen af os fik den, så derfor ingen fasan billeder. Jeg så desværre også en del påkørte fasaner og rådyr på vej til arbejde, så der er tag selv bord for ådselsæderne lige for tiden.

På tilbagevejen fangede jeg et par rødben, lidt forurening (billede i toppen) og et par hvide vipstjert der muntrede sig i vandkanten.

Rødben ved Holbæk fjord den 13. april.
Hvid vipstjert ved Holbæk fjord den 13. april 2018
Gråænder ved Holbæk fjord den 13. april 2018
Blishøne ved Holbæk fjord den 13. april 2018