Om UpNorth

MichaelUpNorth blogger om eventyret i nord – hverdagslivets eventyrlige øjeblikke.

Baggrund

I 2018 og 2019 forsøgte jeg at blive stemt med til Fjällräven Polar, som er en 300 km. hundeslædetur i det arktiske forår, nord for polarcirklen. Det blev starten på bloggen MichaelUpNorth.

Det lykkedes ikke, at blive stemt med i polar, men jeg besluttede mig for at bevare bloggen. Dels har jeg lyst til at bevare de indlæg, der allerede ligger, og dels har jeg lyst til at tilføje nogle flere.

Det er ikke en rejseblog. Det er mere en perlerække af de eventyrlige øjeblikke livet er fyldt af, hvis blot man husker at kigge efter dem. Det er på denne blog jeg bevarer og deler nogle af mine eventyrlige øjeblikke, oplevelser og tanker, uanset om de er dukket ud af hverdagen eller kommet på rejsen.

Historier fra hverdagslivet

Mange forbinder hverdagen med trivialiteter, rutiner og vaner. Hverdagen kan opfattes som kedelig og ligegyldig. Derfor går hverdagslivet ofte upåagtet hen, selv om det består af mange forskellige aspekter og fænomener.

Det, som er hverdagsliv for nogle, er rejseoplevelser for andre. Når jeg skuer ud over Alta fjorden er det en del af mit ferieliv. Når jeg sejler kajak på Isefjorden er det en del af mit hverdagsliv. Men det kunne ligeså godt være anderledes. For nogle vil en kajaktur på Isefjorden være forbundet med ferie. For nogle vil det være hverdag at skue ud over Alta fjorden.

Ofte nyder vi nuet og hverdagen, i mindre grad, end ferien og rejsen. Det er jo ærgerligt, når vi har langt mere hverdag end ferie. På denne blog sætter jeg derfor også fokus på små oplevelser i hverdagen. Jeg skelner ikke mellem hverdagslivet og rejse- eller ferielivet, men skildrer blot livet. Mit liv, mit perspektiv, mine tanker, mine oplevelser. Jeg gør det fordi jeg ønsker at fange livets øjeblikke. Store som små.

  • Når solen skinner ind ad vinduet og kaffeduften spreder sig.
  • Når jeg sætter mig på terrassen med morgenkaffen.
  • Når jeg en tidlig morgen sidder i kajakken og nyder solopgangen ved fjorden.
  • Når en hjort krydser min vej på en gåtur.
  • Når jeg går på jagt efter gode billeder med kameraet i rygsækken.
  • Når jeg følger årstidernes skiften på min vej langs fjorden.
Eventyret i Nord

På MichaelUpNorth deler jeg mine billeder, tanker og oplevelser.

Det er her jeg beskriver mine små øjeblikke i “intetfang“, som filosoffen Ludvig Feilberg kalder det, når man hengiver sig til en drømmende iagttagelse i nuet.

Livet ved fjorden

En stor del af mit hverdagsliv befinder jeg mig ved Isefjorden. Enten på en gåtur med kameraet i tasken eller på vandet, hvor jeg suger indtryk til mig fra kajakken. Andre gange nyder jeg livet, roen og tilbagetrukketheden i haven (Stoichevs have). På bloggen kan du finde indlæg, der afspejler dette. Livets gang i haven. Beskrivelser fra kajakturen. Billeder fra vandreturen. Eventyret i Nord.

Eventyret i Nord

Bloggen fra fjordlandet afspejler mine eventyrlige øjeblikke. Små og store. Nære og fjerne. Her deler jeg min nysgerrighed på verden.

Hvis det lykkes mig at, inspirere, skabe nysgerrighed, udvide horisonter, sætte tanker i gang eller på anden måde bidrage til gode oplevelser, så skriv gerne en kommentar.

God læselyst!

Blog fra fjordlandet