Påske i fjordlandet

Blåregn og figen er på nippet til at springe ud. Vores rosmarinbusk viser stolt de små blå blomster frem. På afstand kan det se ud som om en sværm af små blå insekter har taget ophold på den.

Rabarberne skyder lystigt og sender deres blade mod solen, så vi inden længe kan høste de saftige røde stilke der smager så godt.

Det gode påske vejr med høj sol og sommerlige temperaturer har virkelig givet udendørslivet og foråret et boost. Det betyder jeg har haft godt gang i kajaksejladsen med mange skønne timer på vandet.

Det ser desværre ud til at brandmandsgoplerne er i kraftig vækst, hvilket gør at lysten til at rulle aftager en smule. Det er dog stadig ren nydning og en lise for sjælen at ligge på fjorden og lytte til ederfuglenes “roruhh, roruhh” mens bølgerne skvulper mod kajakken.

Efter en skøn, lidt blæsende, morgentur på fjorden, sidder jeg på øst terrassen og skriver dette indlæg, nyder morgensolen og dagens første kop kaffe. Når jeg kigger mig omkring bliver jeg mindet om, at jeg skal vande det nyanlagte krydderurtebed, som jeg anlagde sammen med min søn i dagene op til påske. Bålstedet blev nedlagt og i stedet fik vi sået en række krydderurter. 400 liter pottemuld krævede det at få den sandede jord til at ligne noget, der kan vokse andet end kvikgræs i. Vi håber at projektet lykkes, så vi senere på sommeren kan høste basilikum, timian, persille, estragon, kørvel koriander, salvie og rosmarin.

Til påsken hører selvfølgelig også lammet, som vi efterhånden har tradition for at lave efter en græsk opskrift. I indledningen til netop denne opskrift mindes vi om at retten er symbol på venskab og fællesskab.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *