Roadtrip til Nordkap 2019

2 voksne, 3 børn, 2 telte, 1 ford fokus, 28 dage på landevejen med masser af oplevelser. Det var ingredienserne i vores Roadtrip til Nordkap 2019. Nedenfor kan du klikke dig ind på de forskellige indlæg og følge de mange stop på vores tur.

Del 1: Forelsket i Långmaren.

Vi besøgte Ivar Karlssons fødegård Långmaren, som hans farfar flyttede til i 1885. I dag ville man nok kalde Ivar Karlsson for bæredygtig landmand. Han dyrkede hvad der var brug for i husholdningen og det der var i overskud blev solgt lokalt.

Del 2: Sigtuna

Sigtuna i billeder. En chamerende by med Sveriges ældste gågade. De mange træhuse i forskellige farver, fyldes dagligt af turister.

Del 3: Uppsala

Efter en dag i det regnvåde Sigtuna, kørte vi igen mod nord. Natten tilbragte vi i Sveriges fjerde største by Uppsala. Byen viste sig at være overordentlig interessant og har det hele i historiske dramaer. 

Del 4: Vandgang og Bjergklatring

Strækningen mellem Harnösand og skuleberget er en af de smukkeste strækninger på E4. Vi glædede os til turen, der både bød på vandgang og bjergklatring. 

Del 5: Lige på grænsen

Lige på grænsen mellem Sverige og Finland deler Torne älv tvillingebyerne Tornio på den finske side og Haparanda på den svenske side.

Del 6: Wildlife i Finland

Mange af Skandinaviens vilde dyr gemmer sig godt i naturlige omgivelser. Man skal være mere end heldig, hvis man ser bjørn, los, jærv, ulv osv. i den finske natur. 

Del 7: Samisk gæstfrihed

Fra Kuusamo området gik turen atter nordpå mod Samisk gæstfrihed. Vi havde et par billedstop undervejs. Først et par rener mellem en gruppe træer og efterfølgende da vi krydsede polarcirklen 66 grader nord.

Del 8: Der er koldt på toppen

Nordkapp og det nordligste Norge er en oplevelse af kontraster. Det er sommer men vejret er mere til hue og vanter end shorts og t-shirt. Der er koldt på toppen. Blæsende oppe på fjeldet. Lunt og vindstille nede i dalene. Vi gik i seng i klart solskin og vågnede i tungt skydække og regn.

Del 9: Midnatssol i Kautokeino

Med 1685 kilometer fra Alta til København gik turen mod syd. Jeg havde endnu ikke opgivet, at se midnatssol og derfor var glæden stor, da der var chance midnatssol i Kautokeino.

Del 10: Fra Vildmark til Polkagris

Dag 21 på Roadtrip til Nordkap 2019 gik turen vestpå af den blå vej. Vi fandt et lille sted ved Umeelven, hvor vi gjorde holdt for natten. Dagen derpå var klar til Vildmarksvejen.