Sigtuna i billeder

Sveriges ældste gågade finder man i Sigtuna. En chamerende by, hvor de mange træhuse i forskellige farver, dagligt fyldes af amerikanske turister på rundfart. En by jeg havde glædet mig til at gense. Sigtuna præsenterer sig som Sveriges første by grundlagt omkring år 970 af Erik Segersäll, der regnes som Sveriges første konge.

Vi ankom en regnvåd aften og gaderne lå tomme og øde. Vi fandt dog hurtigt ud af, at sådan en aften skal man søge mod byens spisesteder, for det er her det summer af liv.

Dagen efter havde vi planer om at besøge museet i denne historiske by, der rummer Sveriges første gågade og som har været en central svensk handelsby frem til slutningen af 1100 tallet.

Når gaderne er tomme kan det meget vel være bag denne dør man finder liv og god mad.
Der lå en del mæglere i byen, men det er ikke billigt at købe hus i Sigtuna.
Rådhuset i Sigtuna betegnes som Sveriges mindste rådhus. Det har sin helt egen spændende historie.
Sankt Olofs kirkeruin fra middelalderen.
Turistbureauet set fra gaden.
Turistbureauet set fra haven.

Besøget på museet var en spændende rejse tilbage i tiden med en fremvisning af de mange arkæologiske fund, der tydeligt illustrerer at Sigtuna engang var et vigtigt handelscentrum. Erik Segersälls søn Olof Skötkonung giver byen købstadspriviligier i 1010 og slår de første svenske mønter her, hvilket får byen til at blomstre, som både kongeby, handelsby og kirkeligt center.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *