Sommer i maj.

Et af de gratisblade man som haveejer får lagt i postkassen kunne fortælle at havearbejde er sundt. Det skulle både reducere depressions- og angstsymptomer og bidrage til øget livsglæde og livskvalitet. Derudover giver det motion, smidighed, balance og koordination. Rigtig god information når man skal i gang med en have der ikke har været rørt siden sidste efterår og er godt vokset til med skvalderkål, mælkebøtter, brændenælder, kvikgræs og andet, der har slået rod på steder hvor det er uønsket.

Man burde lade det hele stå og kalde det naturhave tænker jeg, hvilket jeg gør hvert år, fordi det er svært for mig at komme i gang. I år kunne jeg så tænke på at det styrker mit helbred at give den gas i haven. Nu er det overstået og brændenælderne og de andre vilde blomster er blevet begrænset til de steder vi gerne vil have dem. Ikke overalt for vi vil også gerne kunne se vores hostaer, bregner og hortensia, alle vores krydderurter, som bierne er så glade for. Vores timian, oregano, purløg, persille, mynte og hvidløg, som vi bruger i madlavningen gennem sæsonen og hvis dufte vi nyder på terrassen. Om ikke så længe har andre planter fået overtaget og naturen sørger igen for en rimelig balance mellem planterne. Vi har høstet de første rabarber for længe siden, jordbærrene er i blomst og både figentræet og vindruen er vågnet af vinterdvalen og i fuld vækst.

Den varme, tørre og solrige maj gør godt for mine kaktus, som enten blomstrer allerede eller har knopper på vej.

Fjordlivet har været præget af at kajaksæsonen er begyndt og det nu er muligt at nyde de solrige sommeraftener på fjorden. I det hele taget kalder det gode vejr på udendørs aktiviteter, hvoraf mange foregår langs fjorden med kameraet i hånden, i forsøget på, at få nogle gode billeder af dyrelivet.

På havnen er der ligeledes masser af liv, særligt fordi det lige har været pinse og pinsen byder på den lokale SKVULP festival med masser af aktiviteter og musik på havnekajen.

Nå men det er fredag aften. Solen skinner og om ikke så længe er der klassisk italiensk kødsauce på terrassen.

God weekend til dig der læser med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *