Spurvehøg på besøg

Sidste lørdag blev vi vækket til en frygtelig larm af skræppende fugle. Det viste sig, at vi havde fået en spurvehøg på besøg, som havde nedlagt en råge. Larmen opstod dels i dødskampen. Dels ved at de andre i flokken gik til angreb på høgen i en befrielsesaktion. Det lykkedes dog ikke at få offeret fri. Efter endt kamp kunne høgen sætte sig lige så fint i naboens have og nyde byttet.

Det var en frostkold morgen. Jeg havde endnu ikke havde fået sokker på og i min iver efter gode billeder, gav det kolde tæer. Men okay, det er jo ikke hver dag jeg har en spurvehøg på besøg og mulighed for gode rovfuglebilleder fra min have. Rovfuglen blev siddende det meste af formiddagen, så jeg kunne have sparet mig min travlhed.

spurvehøg på besøg
spurvehøg på besøg
spurvehøg på besøg
spurvehøg på besøg

Læs mere om Spurvehøgen

Læs mere om fuglelivet ved fjorden i Året jeg gik.