Astrid Lindgren og Vimmerby

Mod nye Eventyr


Astrid Lindgren og Vimmerby var i sigte, da vi mandag den 1. juli klokken 9:30 lukkede bagagerummet i bilen og begav os afsted mod Helsingør – Helsingborg ruten. Det var en lun og solrig formiddag og vi nød udsigten til ferie og en let frokost i Helsingborg.


Astrid Lindgren og Vimmerby

På vej mod Astrid Lindgren og Vimmerby

Målet for dagens etape var Vimmerby, men først skulle vi til Verum i Skåne, hvor vi var inviteret på kaffevisit.

Turen fra Verup til Vimmerby var en rigtig smuk tur, som ledte os gennem varieret landskab af skov, mark, landbrugsland og vildmark. Vi blev advaret om både elge, ryttere, vildsvin og andet vildt, som kunne tænkes at krydse vejen.

Flere gange krydsede vi Kinda kanalen, som lignede noget der kunne danne rammen om en fremtidig kajaktur.

Vi havde bestilt overnatning i Björkbackens Stugby i Vimmerby. Ikke meget plads og næppe brugbare som feriehytter på en regnvejrsdag, men både hyggelige og gode nok til overnatning.

Astrid Lindgren og Vimmerby
Vores overnatningshytte i Vimmerby.
Astrid Lindgren og Vimmerby
Ruten dag 1 med destination Vimmerby.

Astrid Lindgrens verden

Da vi dagen efter slog øjnene op i den lille hytte i Vimmerby, vågnede vi til et markant skift i vejret. Temperaturen var faldet omkring 10 grader og det var bygevejr og blæsende. Vi havde planlagt et besøg i Astrid Lindgrens verden, så vi trodsede regnen og gennemførte besøget.

Det var sjovt, at gå rundt i de kulisser, som har været rammen for barndommens fortællinger med Astrid Lindgren og Vimmerby, som omdrejningspunkt. Gennem små skuespil i løbet af dagen, fik vi nogle af fortællingerne genoplivet..

Op af dagen blev der kortere mellem bygerne og de blev desværre også kraftigere, hvilket betød, at vi forlod Astrid Lindgrens verden og Vimmerby både våde og kolde. Skønt var det dog at blive bragt tilbage i barndommens land med Pippi, Emil, Karlson, Brødrene løvehjerte, Ronja røverdatter og mange flere af barndommens fortællinger. Vi syntes det var sjovt at se de forskellige skuespil opført i de vellignende kulisser.


Skønt var det at blive bragt tilbage i barndommens land med Pippi, Emil, Karlson, Brødrene løvehjerte, Ronja røverdatter og mange flere af barndommens fortællinger. Vi syntes det var sjovt at se de forskellige skuespil opført i de vellignende kulisser.

Astrid Lindgren og Vimmerby

Vi fik kun oplevet en lille flig af hvad området kan tilbyde. På bloggen opdagelse.dk kan du læse om andre spændende steder at besøge: Følg i Astrid Lindgrens fodspor.

Astrid Lindgren og Vimmerby
Besøg hos brødrenen løvehjerte.
Astrid Lindgren og Vimmerby
Matthias gård i Rosendalen.
Ruten dag 2 fra Vimmerby . Vi havde bestilt overnatning i Norrköping og på turen fra Vimmerby kunne vi igen nyde det smukke svenske landskab.

Norrköping – fra industri til bolig

Dagen efter vågnede vi i Norrköping, som er en gammel industriby, der allerede i 1600 tallet havde en del industri.

Vi vågnede til høj sol og kunne nyde formiddagen langs byens kanal i det gamle industrikvarter. Mange af industribygningerne er bevaret, men bygget om til boliger og man har på den måde fået pustet nyt liv i de gamle industribygninger. Alt i alt en by der overraskede positivt.

Vi forlod Norrköping og kørte mod Nynäs Slot. Det kan du læse om i næste del, hvor jeg pludselig længes efter, at være datidens Ivar og leve det simple liv på landet. Afsnittet hvor jeg bliver Forelsket i Långmaren.

Norrköping
Norrköping
Norrköping