Når drømmene fødes


Kan vi holde ud at være alene uden vi overvældes af negative og ukonstruktive tanker? Er det i ensomheden vores drømme fødes?


Når drømmene fødes

Drømmene fødes, når man er ude og har plads til at tankerne flyver. Sådan lød det fra den tidligere Sirius mand Tobias i femte del af programmet kurs mod nord, der sendes på TV2. Tobias havde jævnligt brug for alenetid, så han kunne få åbnet sindet og lade tankerne flyde.

På Fjällrävens blog Foxtrail fortæller Kitty Zaja, en af de tidligere deltagere, hvordan turen forandrede hendes liv. “when you are dogsledding it is suddenly quiet. You are in a white box, you are alone with your thoughts. So I had the time to think about my life and that was when I realised that I was not happy and I needed to make a change.”

Ser man reality programmet alene i vildmarken, bliver det hurtigt klart at overlevelse ikke kun drejer sig om praktiske kompetencer. Den vigtigste faktor, som bliver altafgørende, når det bliver svært er vores tanker. Kan vi holde ud at være alene med os selv eller overvældes vi af negative og ukonstruktive tanker?

Årets danske deltager i Fjällräven polar fortalte, at den største udfordring ved turen hverken var kulde eller fysisk udfoldelse. Det var at være alene med sine tanker.

Meget tyder på, at det først er når vi er alene med vores tanker, vi for alvor sættes på prøve. Det er her vi styrkes mentalt og det er her vores drømme fødes. Det er mens tankerne kan flyve frit og uden forstyrrelser, vi udfordres og dannes i livet.

En hverdag uden alenetid

Mange moderne mennesker har skabt en hverdag uden plads til at tankerne kan flyve frit. Vi har skabt en hverdag, hvor vi ikke behøver at være alene med vores tanker. Vi har hele tiden adspredelse i nærheden. Vi kan altid søge tilflugt i en social medievirkelighed, når tankerne kommer for tæt på.

Men tænk hvis det er i ensomheden at vi danner de drømme, som skal forme vores liv. Tænk hvis vi mister muligheden for at føde vores drømme, fordi vi forsømmer at give plads. Tænk hvis vi dermed mister et vigtigt aspekt i livet.

Jeg vil blive meget glad for dine input. Jeg har spamfilter på mine kommentarer og vil gerne holde en god tone, så indlæg bliver først synlige når de er godkendt. Derfor vil de ikke kunne ses med det samme, men du kan være sikker på de når frem.