Forår i fjordlandet


Det er atter blevet forår i fjordlandet. Den største forskel på i år og sidste år er, at hele verden er ramt af coronavirus.


Forår i fjordlandet

Forår i fjordlandet 2020

Forår i fjordlandet betyder i år hjemmeliv. Vi skal blive hjemme og må ikke samles. Det betyder, at vi kan få tid til mange af de projekter vi har forsømt i en årrække.

Ud over at nyde kajaklivet på Isefjorden, har den sidste del af projekt, kan jeg bygge en træterrasse, fyldt min tid her først på foråret.

I begyndelsen af vinteren har jeg fældet et egetræ og beskåret vores troldetræ. Da landet blev ramt af corona og genbrugspladsen blev lukket, besluttede jeg at klippe grene i rimelig størrelse til træflis.

Vedbend har fået frit spil på vores plankeværk de sidste mange år. Det har været en stor, men nødvendig opgave at få dem fjernet. De ødelægger hegnet, efterhånden som de vokser sig store.

Plads til nye planter

Træterrassen mod vest efterlader en del plads til nye planter. Heldigvis skyder de sommerfuglebuske, som jeg klippede ned i forbindelse med byggeriet, igen. Hvad der skal være på resten af pladsen har jeg ikke besluttet endnu. Vi har købt 6 buksbom til den vestvendte del, men det ser stadig lidt tomt ud. April har været solrig og vi har allerede nydt mange gode solnedgange fra hyggekrogen på den vestvendte terrasse.

Forår i fjordlandet
Lidt tomt – indtil videre.
Forår i fjordlandet
De nyplantede buksbom.

Middelhavsterrassen

Jeg har længe haft en drøm om en vild middelhavsskrænt med timian, oregano, lavendel og andre tørketålende krydderurter, hvor morgensolen kaster sine første stråler. Timianplanterne bliver dog hårdt medtaget af sommerens tørke og vinterens væde, så der må ind i mellem suppleres op med nye planter. Derfor ankom 50 stk. sammen med vores buksbom fra plantetorvet.dk. De skal helst plantes tidlig forår, så de kan sætte dybe rødder inden sommer, hvor skrænten bliver temmelig tør. Jeg elsker timian og bevarer håbet om at det på et tidspunkt lykkes at få dem til at vokse på skrænten.

Det er også på øst terrassen vores figentræ lige nu gør sig klar til at folde sine blade ud og suge forårsolen til sig. De små figner sidder allerede klar til at vokse sig store hen over sommeren.

De nye timian klar til livet på øst terrassen.
Figenbladet klar til at folde sig ud. De nye små frugter sidder klar til at vokse sig store.

Derudover nyder jeg at rosmarinen blomstrer, rabarberne skyder og krydderurtehaven er lagt på ny. Indlægget påske i fjordlandet fra samme tid sidste år, er stadig aktuelt, dog med den undtagelse at påsken faldt tidligere i år, så påskelammet er spist for længst.

Vi er i skrivende stund ved at slibe de gamle havemøbler og forkæle dem med lidt olie. Det er også noget vi har forsømt en række år, men som vi nu har tid til at få gjort.