Frost i fjordlandet


Endelig blev det rigtig vinter og frost i fjordlandet. Efter en uge med både dags- og nattefrost, samt tocifrede minusgrader, bed vinteren endelig fra sig.


Rigtig vinter og skøn frost i fjordlandet.


Efter en uge med både dags- og nattefrost, samt tocifrede minusgrader, bed vinteren endelig fra sig. Sådan en vinter har vi ikke haft længe, så det har været en fantastisk start på året med vandring på den frosne fjord, skøjteløb på søen og kælketur i vinterlandet ved Brorfelde. Ovenpå min vinter weekend i teltet med 6 graders frost, kunne jeg ugen efter få testet min vintersovepose ned til -13 grader. Det lykkedes også denne gang at holde varmen, så jeg er godt rustet til de kommende års vinterudflugter.

Frost i fjordlandet

Jeg har brugt så meget tid udendørs, som det overhovedet har været muligt. Nydt at træde ud af teltet en stille frostklar morgen når rimfrosten knitrer under fødderne. Sidde på en solrig plet i skovbrynet og vente på at rådyrene kommer frem på det åbne stykke, hvor vegetationen glitrer som sølv i morgenlyset, og vagtsomt kigger sig omkring.

Jeg har nydt den frosne fjord, som det ikke har været muligt at gå på i mange år. I skrivende stund er vi tilbage ved grå og våd vinter, som vi har oplevet den de seneste år. Teltet, vintersoveposen, skøjter og kælk er pakket væk igen. Rundt om hjørnet venter foråret og her fra fjordlandet kan jeg takke moder natur for nogle skønne vinterdage med den slags vinter, som jeg har sukket efter i nogle år.

Holbæk fjord den 11. februar 2021
Bredetved den 11. februar 2021
Bredetved den 11. februar 2021
Frost i fjordlandet
Is så langt øjet rækker. For første gang i mange år var det muligt at gå hen over isen fra Bredetved til Søminestationen . 12. februar 2021
Frost i fjordlandet
Frost i fjordlandet
Frost i fjordlandet
Frost i fjordlandet
Munkholmbroen 13. februar