Kajak på Isefjorden

Kajak på Isefjorden


Kajak på Isefjorden er noget af det skønneste når morgensolen stiger i øst og den frostkolde og klare morgenluft prikker i ansigtet.


Kajaklivet på Isefjorden

Kajak på Isefjorden

En frostkold marts/april morgen, hvor solen er på vej op over fjorden. Du sidder i kajakken med varm kaffe og friskbagte boller i bagagen.

I det fjerne kan man høre tunge rytmiske bevægelser fra svanevinger, der bærer de store fugle hen over fjorden. De når deres bestemmelsessted, hvorefter de strækker benene og synker ned gennem vandspejlet. På land forstyrres den stille morgenstund af fasanernes skræppen. Den blander sig med ederfuglenes monotone kald på fjorden.

Isefjorden er et skønt kajaksted. Jeg holder særligt af foråret med de kolde morgener og solrige, men ikke alt for varme dage. Her i foråret 2021 vil jeg tage dig med på min kajakrejse rundt på fjorden. Jeg håber det giver inspiration til egne ture.


Ederfuglen er godt selskab på Isefjorden


Del 1: Tempelkrogen

Du glider roligt gennem vandet, mens du nyder fuglelivet og stilheden. Pludselig kommer der en infernalsk larm fra flokken af blishøns. Du kigger op og ser en stor skygge glide over himlen. Havørnen er på jagt.

Vi begynder vores rejse rundt i fjordlandet, i den sydligste del af fjorden, kaldet tempelkrogen. I februar 2021 var denne del af fjorden frosset. I begyndelsen af marts er den fremkommelig igen.

Kajaklivet på Isefjorden
Sydligste del af Tempelkrogen med udsigt mod vest til campingpladsen og Ågerup kirke.

Del 2: Bramsnæs bugt og Søminestationen

Efter vores rundtur i Tempelkrogen syd for Munkholmbroen er vi kommet til næste etape, hvor vi udforsker farvandet mellem Munkholmbroen og Orø, Isefjordens inderbredning.

Det er her i inderbredningen, at jeg oftest har set sæler, så hold øje med om de slikker sol på en af de mange sten, eller blot boltrer sig i vandet og holder nysgerrigt øje med dig.

Bramsnæs bugt

Del 3: Kystskrænterne ved Ejby Ådal

Kystskrænterne ved Ejby Ådal og Vellerup er næste del af rejsen rundt i Isefjordens inderbredning. En strækning der byder på fortidsminder og mange gode historier.

Der har muligvis levet neandertalere ved Ejby Klint for 120.000 år siden og arkæologer har i samarbejde med fagfolk fra Nationalmuseet ledt efter spor af neandertalere ved klinten.

Del 4: Kajak i Holbæk fjord

En rundtur i kajak i Holbæk fjord strækker sig over 18 kilometer. Man kan sætte i fra stranden ved Holbæk Marina og tage turen mod Tuse å. Mange steder padler man i lavt vand, men hold alligevel godt øje, for det er muligt at se både sæler og marsvin i fjorden.