Jeg tror rigtig mange savner muligheden for at rejse. Hvert år laver vi lam i ovn og får en smule af sydens sol på vores tallerken. Det er en græsk opskrift på lam i ovn, som ifølge originalopskriften er symbol på venskab og fællesskab.

Opskriften på lam i ovn
Retten har et særligt strejf af middelhavet og indeholder krydderurter som leder tankerne i den retning. Rosemarin, timian, laurbær og hvidløg giver den skønneste forårsaroma i køkkenet når retten tilberedes. Med denne ret på din tallerken, får du en smag og stemning af sydens sol.

Ingredienser:
- 1 Lammekølle
- 2 fed hvidløg
- 2 Løg
- Olivenolie
- Salt
- Peber
- Citionsaft
- 25 gram smør
- 1 kvist timian
- 1 kvist rosemarin
- 1 Laurbærblad
- 1,5 kg Kartofler
- Solmodne Tomater
Tilberedning:
Kartoflerne skrælles og skæres i tern. De krydres med salt og peber og vendes med olivenolie og citronsaft i en skål.
Hvidløgsfeddene pilles og skæres i tynde skiver på den lange led. Der skæres ridser i lammekøllen og stikkes hvidløg i revnerne.
Lammekøllen krydres med salt og peber på begge sider.
Løgene pilles og skæres i ringe. De placeres i et ildfast fad og stænkes med olivenolien.
Lammekøllen lægges i det ildfaste fad oven på løgene og stænkes med citronsaft på oversiden.
Smørres skæres i tynde skiver og lægges oven på lammekøllen. Timian, rosmarin og laurbærblad lægges ved lammet. Ovnen varmes til 180 grader og lammet steger i 20 minutter.
Efter 20 min. lægges kartoflerne ned til lammet og der hældes endnu et glas vand ved. Der steges videre i 40 min.
Tomaterne skæres i halve og krydres med lidt salt på toppen. De tilsættes retten og den steges videre i 15 min.
Kødet og kartoflerne anrettes. Venner og familie samles til måltidet.
Velbekomme og god påske.

Andre indlæg fra Grækenland: De tapre kvinder fra Souli og Den aften jeg blev stolt europæer.