Lam i ovn

Lam i ovn


Jeg tror rigtig mange savner muligheden for at rejse. Hvert år laver vi lam i ovn og får en smule af sydens sol på vores tallerken. Det er en græsk opskrift på lam i ovn, som ifølge originalopskriften er symbol på venskab og fællesskab.


Opskriften på lam i ovn

Retten har et særligt strejf af middelhavet og indeholder krydderurter som leder tankerne i den retning. Rosemarin, timian, laurbær og hvidløg giver den skønneste forårsaroma i køkkenet når retten tilberedes. Med denne ret på din tallerken, får du en smag og stemning af sydens sol.


Ingredienser:

  • 1 Lammekølle
  • 2 fed hvidløg
  • 2 Løg
  • Olivenolie
  • Salt
  • Peber
  • Citionsaft
  • 25 gram smør
  • 1 kvist timian
  • 1 kvist rosemarin
  • 1 Laurbærblad
  • 1,5 kg Kartofler
  • Solmodne Tomater


Tilberedning:

Kartoflerne skrælles og skæres i tern. De krydres med salt og peber og vendes med olivenolie og citronsaft i en skål.

Hvidløgsfeddene pilles og skæres i tynde skiver på den lange led. Der skæres ridser i lammekøllen og stikkes hvidløg i revnerne.

Lammekøllen krydres med salt og peber på begge sider.

Løgene pilles og skæres i ringe. De placeres i et ildfast fad og stænkes med olivenolien.

Lammekøllen lægges i det ildfaste fad oven på løgene og stænkes med citronsaft på oversiden.

Smørres skæres i tynde skiver og lægges oven på lammekøllen. Timian, rosmarin og laurbærblad lægges ved lammet. Ovnen varmes til 180 grader og lammet steger i 20 minutter.

Efter 20 min. lægges kartoflerne ned til lammet og der hældes endnu et glas vand ved. Der steges videre i 40 min.

Tomaterne skæres i halve og krydres med lidt salt på toppen. De tilsættes retten og den steges videre i 15 min.

Kødet og kartoflerne anrettes. Venner og familie samles til måltidet.

Velbekomme og god påske.

Venner og familie samles til måltidet og nyder stemningen af græsk taverna.

Hjem » Lam i ovn

Andre indlæg fra Grækenland: De tapre kvinder fra Souli og Den aften jeg blev stolt europæer.