Marts 2021

Hvad sker der egentlig på MichaelUpNorth i foråret 2021. Det kan du læse mere om herunder.


Det er atter blevet forår i fjordlandet. Den største forskel på i år og sidste år er, at hele verden er ramt af coronavirus. Vi skal blive hjemme og må ikke samles. Det betyder, at vi kan få tid til mange af de projekter vi har forsømt i en årrække.

Ovenstående skrev jeg i april sidste år. Ikke meget er forandret her i marts 2021, bortset fra at vi så småt er begyndt at tale om genåbning af landet.

I indlægget “Forår i fjordlandet” fra sidste år, var vi god i gang med mange af de projekter vi har forsømt i en årrække.
Et af de forsømte projekter vi fik gjort sidste år, var at give havemøblerne en tiltrængt gang olie.

Det har været et år, hvor vi har lidt mange sociale afsavn. Jeg tror rigtig mange er nået i mål med de projekter, som har været forsømt og nu er klar til at nye ting kan spire frem. Her på adressen har vi nye projekter i støbeskeen.

Haven har stort set ligget stille vinteren over. Forårets komme er tiden hvor alt begynder igen. Planterne begynder at spire frem. Knopperne begynder at folde sig ud og de første blade viser sig. Redekasserne er ordnet og klar til nye beboere. Træerne er beskåret. Terrassen er bygget og venter på at komme ud af vinterdvalen.

Knopperne begynder at folde sig ud og de første blade viser sig.
Terrassen er bygget og venter på at komme ud af vinterdvalen.

Kan jeg bygge en træterrasse fuldstændig uden håndværksmæssige forudsætninger? Det spørgsmål måtte jeg stille mig selv i august 2019. Læs mere.

Forårets projekter

Frosten har sluppet fjorden og det betyder der også kan komme gang i kajakken igen. I år vil jeg mere systematisk komme med turforslag til gode kajakture på Isefjorden.

Vild med vilje

Forårets og sommerens projekt bliver at gøre haven lidt mere vild.

Vi har så småt været i gang i nogle år. Afklip fra hækken har fået lov at ligge. Brændenælderne har fået lov at vokse på udvalgte pletter. Planterne har fået lov at vokse vildt.

I år tager vi endnu et skridt og forsøger at gøre haven endnu mere vild. Læs mere om hvad vi gør for at komme i gang og følg projekt vild have gennem sommeren. Læs mere.

Fællesskab

I vores familie har vi en særlig udgave af lam i ovn, som vi laver hvert år til påske. Retten er ifølge den græske opskrift et symbol på venskab og fællesskab.

I en tid som denne er det ikke givet man kan få lov at se familie og venner. Derfor vil det i år have en helt særlig betydning, hvis det bliver muligt, at holde påske sammen med familie og venner.

Du kan se opskriften på bloggen fra mandag den 22. marts.