Påske i fjordlandet


Det er påske i fjordlandet. Blåregn og figen er på nippet til at springe ud. Vores rosmarinbusk viser stolt de små blå blomster frem. På afstand kan det se ud som om en sværm af små blå insekter har taget ophold på den.


Påske i fjordlandet

Rabarberne skyder lystigt. De sender deres blade mod solen, så vi inden længe kan høste de saftige røde stilke der smager så godt.

Det gode påske vejr med høj sol og sommerlige temperaturer har virkelig givet udendørslivet og foråret et boost. Vi nyder livet i haven og følger de mange ting der spirer og gror i foråret.

Rabarberne skyder lystigt

Kajaklivet

Jeg har haft godt gang i kajaksejladsen med mange skønne timer på vandet.

Det ser desværre ud til at brandmandsgoplerne er i kraftig vækst, hvilket gør at lysten til at rulle aftager en smule. Det er dog stadig ren nydning og en lise for sjælen at ligge på fjorden og lytte til ederfuglenes “roruhh, roruhh” mens bølgerne skvulper mod kajakken.

påske i fjordlandet

Nydelse på terrassen

Efter en skøn, lidt blæsende, morgentur på fjorden, sidder jeg på øst terrassen og skriver dette indlæg. Nyder morgensolen og dagens første kop kaffe. Jeg kigger mig omkring og bliver jeg mindet om, at jeg skal vande det nyanlagte krydderurtebed. I dagene op til påske blev bålstedet nedlagt og i stedet fik vi sået en række krydderurter. Vi har lagt 400 liter pottemuld på den sandede jord, så der kan vokse andet end kvikgræs. Vi håber projektet lykkes så vi senere på sommeren kan høste basilikum, timian, persille, estragon, kørvel koriander, salvie og rosmarin.

påske i fjordlandet

Påskelammet

Til påsken hører selvfølgelig også lammet, som vi efterhånden har tradition for at lave efter en græsk opskrift. I indledningen til netop denne opskrift mindes vi om at retten er symbol på venskab og fællesskab.

påske i fjordlandet