Regn på vej


For første gang i lang tid har solen svært ved at bryde gennem det tætte skydække. På månedens sidste dage er der regn på vej.


Æbletræet blomstrer

Regn på vej

Det har været en tør og solrig april ud over det sædvanlige, men på månedens sidste dage er der regn på vej.

Når jeg kigger ud af vinduet lyser æbletræets hvide blomster op i haven. De venter på bierne, som forhåbentlig hjælper flittigt med bestøvningen, så efteråret byder på masser af saftige og lækre æbler. Begge vores æbletræer er blevet kraftigt beskåret i år, men på trods af det er blomsterpragten overvældende.

På Middelhavsterrassen er blåregnen ved at folde sine blade ud og sætte de blomsterranker, som i maj beriger os med dybblå blomsterklaser. Vindruen lader vente lidt på sig, men der går nok ikke mange dage før den også folder sine blade ud. I krydderurtebedet er de små kimplanter begyndt at spire frem.

De første rabarber er høstet og spist med velbehag. På vores jordbærskrænt udspiller den årlige tilbagevendende kamp mellem os mod skvalderkål sig. I år har vi været godt med og på nuværende tidspunkt ligner det en sejr til os, men vi ved, at der ikke skal mange dages forsømmelse til, før vi taber slaget og skal finde vores jordbær mellem skvalderkål og kvikgræs.

Blåregnen folder sine blade ud.
Årets første rabarberhøst.

Havemøblerne bliver klar

Som skrevet i indlægget forår i fjordlandet har vi haft gang i rystepudseren og fået slebet de gamle og grå havemøbler. Nu er vi i gang med at give dem olie og arbejdet belønner sig. Farven ændrer sig fra grå til brun og træets struktur træder frem på ny. Et par stole kunne ikke repareres, så vi har suppleret op med nye fra Teak havemøbler. Der er i april brugt adskillige timer på terrassen med læsning, spisning og hygge. Grillsæsonen er i gang og vi har stort set spist udendørs siden påske.

Før.
Efter.

For enden af jordbærskrænten strækker tulipanerne deres blomster mod forårssolen. På sydsiden er kaktusserne plantet i frisk jord og sat i sommerbedet. Nu passer de sig selv frem til oktober, hvor de igen skal tilbage i deres vinterhi.

April har budt på mange skønne kajakdage på fjorden. Jeg har sejlet 200 km i marts og april. Det vidner om mange gode dage på vandet. Billeder fra mange af disse dage kan ses her.

Ovenpå alle de gode aprildage gør det ikke spor, at der nu er regn på vej. Er man til Svensk krimi kan man bruge de våde dage på Øland, hvor der finder sære og mystiske ting sted. Til en skøn afveksling er det en pensioneret kaptajn i 80érne som er hovedperson. Uden hans kendskab øens historie, hans viden om personer der skal kontaktes og hans kloge hoved, ville mord og mystiske hændelser næppe blive opklaret. Ud over at være en krimi, kan den også læses som en hyldest til alderdommen.

Vil man hellere bruge ørerne end øjnene kan jeg anbefale podcasten Mød eventyreren Morten Hilmer, der handler om drømme og eventyr. En podcast om at følge sin drøm og sit hjerte. Om eventyr og integretitet. Om de mange omveje han måtte tage, indtil han til sidst nåede frem til drømmen om at blive wildlife fotograf.