Roadtrip til Arktis


I august 2017 tog jeg sammen med min ældste datter på Roadtrip til Arktis. Det blev til 15 uforglemmelige dage på landevejen.


Ruten nordpå langs Sveriges østkyst, gennem Finland og ind i Norge.
Ruten sydpå fra Alta i Norge og ned gennem Sveriges indland.

7400 tilbagelagte kilometer på Roadtrip til Arktis. Gennem Sverige, Norge og Finland. Vi har været nord om den botniske bugt, skuet ud over Barentshavet, mærket vandet i Norskehavet. Hiket ved Finlands østligste grænse tæt på Rusland og Sveriges vestligste tæt på Norge. Vi har nydt eventyret, naturen, kulturen og historien i den skandinaviske polarcirkel, som både er barsk, ugæstfri, smuk og indbydende.


Del 1: Forberedelsen

Det sværeste ved forberedelsen af Roadtrip til Arktis var påklædningen. Første del på bloggen om vores fantastiske Roadtrip omhandler forberedelsen.


Del 2: Det Svenske sommerland

De første kilometer byder på sol, varme og skønne oplevelser i det Svenske sommerland.


Del 3: 62 grader Nord

I del 2 besøger vi Sveriges berømte videnskabsmand, Sveriges store domkirke og et super hyggeligt bed and breakfast.


Del 4: Toppen af den Botniske bugt

Vi kører mod nord af E4, som er på FNs liste over steder, som har en unik geografisk og historisk betydning og som følge deraf karakteriseret som bevaringsværdigt og særligt beskyttet område.


Del 5: De 1000 søers land.

Første august 2017 kørte vi over grænsen til de 1000 søers land, Finland. Samme år som finnerne kunne fejre 100 året for deres selvstændighed.


Del 6: I renernes land

Vi besøger det Nordøstlige Finland og snuser til den Russiske grænse, tager på rensdyrfarm og oplever de lyse nætter.


Del 7: Tilbage til Ivalo

Ottende dagen på vores roadtrip blev en slags frem og tilbage dag. Vi kom til at tilbringe en dag mere i Finland end vi egentlig havde beregnet. Dagen efter kørte vi ind i Norge og besøgte Kirkenæs, inden vi gik til ro i Alta.


Del 8: Fra Alta til Gällivare

Vi begynder 1685 kilometer fra København og ender blot 100 km nord for polarcirklen på vores færd gennem det nordlige sameland.


Del 9: Vildmarksvejen

Sidste del af vores Roadtrip til Arktis 2017 med 7400 tilbagelagte kilometer gennem Sverige, Norge og Finland, bliver på vildmarksvejen, som byder på naturoplevelser ud over det sædvanlige.


Hjem » Roadtrip til Arktis