Nordkap

Roadtrip til Nordkap


I sommeren 2019 tog vi atter på Roadtrip mod nord. Drømmer du om at tage turen i egen bil, så læs vores forskellige indlæg og bliv inspireret til oplevelser på din egen tur.


Roadtrip til Nordkap
Nordkap

Hele familien på Roadtrip til Nordkap

Inspireret af turen i 2017 (Roadtrip til Arktis) var det denne gang hele familien, som tog afsted.

2 voksne, 3 børn, 2 telte og grej til 27 dage på landevejen blev pakket ind i vores Ford Focus. Det blev til en tæt pakket tur med masser af oplevelser.

Rejsen til Nordkap 2019
Ruten som den så ud efter 27 dage på landevejen med masser af oplevelser.

På turen mod nord fulgte vi svenske E4 op langs kysten til den finske grænse. Tog et smut ind i Finland og kørte Nordpå ind i Norge, inden vi tog turen mod syd ned af den Svenske E 45 med enkelte afstikkere undervejs, bl.a. kørte vi af Vildmarksvejen, som har rigtig meget at byde på.

Nedenfor kan du komme ind på de forskellige indlæg og følge de mange stop på vores Roadtrip til Nordkap.

Del 1: Mod nye Eventyr

Mandag den 1. juli klokken 9:30 lukkede vi bagagerummet i bilen og begav os afsted mod Helsingør – Helsingborg ruten. Målet for dagens første etape var Vimmerby og en tur i Astrid Lindgreens verden dagen efter. Vi besøgte også den gamle industriby Norrköping.


Del 2: Forelsket i Långmaren

På vej mod Stockholm besøgte vi Ivar Karlssons fødegård Långmaren, som hans farfar flyttede til i 1885. I dag ville man nok kalde Ivar Karlsson for bæredygtig landmand. Efter min forelskelse i Lånmaren gik turen mod Stockholm.


Del 3: Sigtuna

Sigtuna er en hyggelig by en times kørsel fra Stockholm. Det bedste man kan gøre er at præsentere Sigtuna i billeder. En chamerende by grundlagt omkring år 970 af vikingekongen Erik Segersäll, der regnes som Sveriges første konge. Mange træhuse i forskellige farver danner rammen om Sveriges ældste gågade.


Del 4: Uppsala

Efter en dag i det regnvåde Sigtuna, kørte vi igen mod nord. Natten tilbragte vi i Sveriges fjerde største by Uppsala. Byen viste sig at være overordentlig interessant og har det hele i historiske dramaer. Så sent som i 1520 fandt et blodigt slag sted syd for Uppsala. Den svenske bondehær kæmpede mod danskerne i sneen. Mange af de faldne blev begravet i massegrave nedenfor slotsbakken, som blev fundet under udgravninger i 2001.


Del 5: Vandgang og Bjergklatring

Efter overnatning i en vildmarkshytte, besøgte vi Indalsälvens delta på vej mod Harnösand. Strækningen mellem Harnösand og skuleberget er en af de smukkeste strækninger på E4. Vi glædede os til turen, der både bød på vandgang og bjergklatring. 


Del 6: Lige på grænsen

Vi havde overnattet i Luleå. Inden turen gik mod grænsen, tog vi en rundtur i byen og besøgte den utroligt smukke og stille gamle kirkestad. Lige på grænsen mellem Sverige og Finland deler Torne älv tvillingebyerne Tornio på den finske side og Haparanda på den svenske side. Vi sluttede dagen i Rovaniemi i Finland.


Del 7: Wildlife i Finland

Mange af Skandinaviens vilde dyr gemmer sig godt i naturlige omgivelser. Man skal være mere end heldig, hvis man ser bjørn, los, jærv, ulv osv. i den finske natur, så vi snød lidt og tog i Ranua wildlife park, inden vores besøg i Oulanka nationalpark.


Del 8: Samisk gæstfrihed

Vi overnattede i Ruka i Kuusamo området og herefter gik turen atter nordpå mod Inari. Vi havde et par billedstop undervejs. Først et par rener mellem en gruppe træer og efterfølgende da vi krydsede polarcirklen 66 grader nord.


Del 9: Der er koldt på toppen

Vores Roadtrip til Nordkap viste det nordligste Norge som en oplevelse af kontraster. Det er sommer men vejret er mere til hue og vanter end shorts og t-shirt. Der er koldt på toppen. Blæsende oppe på fjeldet. Lunt og vindstille nede i dalene. Vi gik i seng i klart solskin og vågnede i tungt skydække og regn.


Del 10: Midnatssol i Kautokeino

Med 1685 kilometer fra Alta til København gik turen mod syd. Jeg havde endnu ikke opgivet, at se midnatssol og derfor var glæden stor, da der var chance midnatssol i Kautokeino.


Del 11: Fra Vildmark til Polkagris

Dag 21 gik turen vestpå af den blå vej. Vi fandt et lille sted ved Umeelven, hvor vi gjorde holdt for natten. Dagen derpå var klar til Vildmarksvejen.


Hjem » Roadtrip til Nordkap