Robertfors i telt


Robertfors tilbød en lys og kold nat og på dag 9 kunne vi lyne teltdugen op og nyde morgensolen fra en skyfri himmel med hyggelig morgenmad over bål.


Robertfors

Örnsköldsvik

Dag 8 vågnede vi i Örnsköldsvik, som huser en kæmpe Fjällräven outlet, så den stod på shopping den følgende formiddag. Inden outlet shoppingen nåede vi et lille kig i den spændende og levende havneby, som ud over et par skihop ramper, også har en stor ishockey arena, selvfølgelig sponseret af Fjällräven, som har sin oprindelse i byen.

Den store arena ved havnen i Örnsköldsvik.

Själevad kirke

Ikke langt fra outletten ligger en kirke på toppen af en bakke. Den var formet anderledes end mange andre kirker og derfor måtte den selvfølgelig besøges. Vi blev modtaget med kaffe og cookies og fik historien om kirken.

Længere nede af bakken lå den oprindelige kirke, men bønderne i byen ville gerne have en mere moderne. På et tidspunkt sprængte de den oprindelige kirke i stumper og stykker, hvorefter en ny kirke kunne bygges på toppen af bakken. Den skulle lyse som en lygte ud over landskabet, hvilket gav os forklaringen på den særprægede form. Desværre glemte vi at få et billede udefra, men det giver jo en god undskyldning for at komme tilbage til Själevad kirke. I det hele taget er Örnsköldsvik en by man har lyst til at besøge igen og udforske lidt mere.

Själevad kirke
Själevad kirke

Robertfors

Da vi atter rullede afsted på E4 var solen brudt igennem og skinnede fra en skyfri himmel. Efter en skøn dag besluttede vi, at natten skulle tilbringes i telt. Vi fandt et sted at proviantere, så vi var parate til teltturen. På et tidspunkt dukkede nogle spændende skilte op på vejen. Vi tog en afstikker ned af grusvejen og fandt et nogenlunde plant sted at slå lejr. Op med et par telte, gang i bålet og så var der ellers lagt op til grill i aftenstunden.

Vi havde håbet at skumringen skulle nydes omkring bålet, men det blev aldrig rigtig mørkt, så i stedet tog vi en aftentur i skoven og erfarede at stedet hed Laxbäcken og lå i Robertfors.

Robertfors
Vores lejr i Robertfors
Ruten dag 8.

Morgenmad over bål

Efter en lys og kold nat kunne vi næste morgen lyne teltdugen op og nyde morgensolen fra en skyfri himmel. Hyggelig morgenmad over bål, hvor der både blev ristet toast, varmet kaffe og lavet blåbærsuppe med brødcroutoner.

Herefter pakkede vi lejren af vejen og gik en længere tur i det skønne område.

Blåbærsuppen bliver varmet
Robertfors
Laxbäcken
Robertfors
Laxbäcken
Robertfors
Laxbäcken
Robertfors
Robertfors

Vi “stikker” mod nord

Eftermiddagen blev en køreeftermiddag med et stræk på 221 kilometer til Luleå. På vejen gjorde vi et ophold i Skellefteå og gik en tur i byen, hvor faldt vi over et fantastisk flot kaktus og sukkulentbed. Det blev til en hyggelig gåtur langs floden, inden vi rullede videre til Luleå hvor vi tilbragte natten.

Skellefteå
En stikkende oplevelse i Skellefteå

Læs med i næste afsnit, hvor vi befinder os lige på grænsen.

Ruten dag 9.