Sigtuna i billeder


Det bedste man kan gøre er at præsentere Sigtuna i billeder. En chamerende by grundlagt omkring år 970 af vikingekongen Erik Segersäll, der regnes som Sveriges første konge. De mange træhuse i forskellige farver danner rammen om Sveriges ældste gågade.


Regn og tomme gader

Vi ankom en regnvåd aften og gaderne lå tomme og øde. Vi fandt dog hurtigt ud af, at sådan en aften skal man søge mod byens spisesteder. Det er her det summer af liv.

Dagen efter havde vi planer om at besøge museet i denne historiske by, der rummer Sveriges første gågade og som har været en central svensk handelsby frem til slutningen af 1100 tallet. Det er også i Sigtuna man finder Sveriges mindste rådhus.

Tidsrejsen

Besøget på museet var en spændende rejse tilbage i tiden. De mange arkæologiske fund illustrerer tydeligt at Sigtuna engang var et vigtigt handelscentrum. Erik Segersälls søn Olof Skötkonung gav byen købstadspriviligier i 1010 og slog de første svenske mønter her. Det fik byen til at blomstre, som både kongeby, handelsby og kirkeligt center.

Det er spændende at opleve kulturen, stemningen og atmosfæren. Nyd Sigtuna i billeder nedenfor. Efter en dag i det regnvåde Sigtuna, kørte vi igen mod nord. Du kan læse mere om vores oplevelser i Sveriges fjerde største by Uppsala i indlægget Gud, konge og mord.

Når gaderne er tomme kan det meget vel være bag denne dør man finder liv og god mad.
Der lå en del mæglere i byen, men det er ikke billigt at købe hus i Sigtuna.
Sigtuna i billeder
Sigtuna i billeder
Sigtuna i billeder
Rådhuset i Sigtuna betegnes som Sveriges mindste rådhus. Det har sin helt egen spændende historie.
Sankt Olofs kirkeruin fra middelalderen.
Turistbureauet set fra gaden.
Sigtuna i billeder
Turistbureauet set fra haven.
Ruten dag 5 fra Sigtuna til Uppsala.