Vandgang og bjergklatring

Vandgang og bjergklatring


Vandgang og bjergklatring. Hængebroer og smukke landskaber. Det var hvad dag 7 op af E4 kunne tilbyde.


Flora ved Indalsälven.

På vejen igen

Da alt var pakket og klart svingede vi atter ud på den svenske highway. Vi glædede os til dagens etape, der både ville byde på vandgang og bjergklatring. Først skulle der dog indtages morgenmad, da vores impulsive overnatning i vildmarkshytten ikke inkluderede morgenmad. Efter maden tog vi et ordentligt stræk, indtil vi fandt et spændende sted at strække ben.

Indalsälven

Indalsälvens delta er bygget af sand, der føres med vandet ud mod havet og aflejres når strømmen aftager. Det danner nogle små øer, som efterhånden er bevokset med løvskov, småbuske og engplanter. Man har adgang til området via. hængebroer og stier. Bevæger du dig ind i skoven, så husk myggebeskyttelse.

Læs mere om Indalsälvens delta

Flora ved Indalsälven.
vandgang og bjergklatring
Man kan tage hængebroen til modsatte side. Husk at gøre holdt på midten og nyd udsigten.
Indalsälven.set fra hængebroen.
Flora ved Indalsälven.

Harnösand

Efter lidt vandring i det våde element kunne vi klare et nyt længere stræk i bilen. Da det var tid til en lille forfriskning gjorde vi holdt i Harnösand og tog en tur rundt i byen. Solen var brudt frem efter en regnvåd formiddag. Vi erfarede, at der ligger en meget smuk domkirke i byen og havnen også har noget at byde på.

Vi kunne sagtens have brugt længere tid i Harnösand, men ville også gerne nå Höga kysten og Skuleberget inden aften. Strækningen mellem Harnösand og skuleberget er en af de smukkeste strækninger på E4, så vi glædede os til turen.

Læs mere om Domkirken i Harnösand

Domkirken i Harnösand blev færdigbygget i 1846 i nyklassisk stil.
Domkirkens nuværende orgel er bygget i 1975 af det danske firma Bruno Christenssen
Harnösand
Harnösand
Höga Kusten broen.

Skuleberget

Børnene glædede sig til at klatre op af Skuleberget – endda så meget, at jeg frygtede, jeg havde skruet deres forventninger til klatreturen for højt op. Det viste sig heldigvis, at det ikke var tilfældet.

Jeg var flere gange noget forpustet i forsøget på at følge med børnene, der skød afsted som bjerggeder, op af den stejle stigning, som flere steder går nærmest lodret op af bjerget. Læs mere.

Selv om vi tog en lettere rute ned, tog det længere tid end forventet. Ovenpå en dag med vandgang og bjergklatring, blev det sent inden vi kørte ind i Örnsköldsvik, som var målet for natten.

Læs mere om Skuleberget

vandgang og bjergklatring
Skuleberget
vandgang og bjergklatring
Toppen af Skuleberget
vandgang og bjergklatring
Skuleberget
vandgang og bjergklatring
Udsigten fra Skuleberget
vandgang og bjergklatring
Ruten dag 7.